Moet je voor jouw werk regelmatig de hoogte en heb je hiervoor een steiger nodig? Dan is het verstandig om zoek te gaan naar het juiste steiger voor je bouwklus. Alleen welk steiger is dan zo geschikt voor de klus? We vertellen in dit artikel meer over de voordelen van een steiger kopen.

Welke soort steiger heb je nodig?

De type steiger is erg afhankelijk van de bouwklus. Zo zullen schildersbedrijven voor binnen vaak een kamersteiger gebruiken en wanneer men naar buiten gaat wordt juist een rolsteiger weer makkelijker om met te werken. Voor de wat grote bouwprojecten zal eerder gebruikt gemaakt worden van een rolsteiger of zelfs een vast steiger als het om projecten gaat van een langere periode.

Kies voor de lange termijn door te kopen

Als beginnende onderneming kan in het de beginperiode nogal aantrekkelijk zijn om een steiger te huren. Dan betaal je in vergelijking met een compleet nieuw steiger een klein bedrag om deze voor een bepaalde tijd te kunnen huren. Op het moment dat een project vertraging oploopt of ergens anders problemen met krijgt dan zal de huur van de steiger ook verlengd moeten worden, waardoor er extra kosten worden gemaakt. Daarom is het ook belangrijk om zo snel mogelijk een steiger te kopen wanneer je hiervoor de kans voor krijgt. Dan is de steiger eenmaal in je bezit en kun je voor langere periode heer geen kosten meer zodra een nieuw project wordt gestart.

Zelf verhuren van een steiger

Mocht je een steiger kopen waardoor je deze helemaal van jezelf is en is daarnaast ook bekend dat je ook dat  bijvoorbeeld de komende twee maanden geen gebruik hoeft te maken van de steiger. Dan kun je er zelf ook voor kiezen om deze te gaan verhuren. Dan kun je in ieder geval nog wat geld verdienen, terwijl je zelf de steiger niet hoeft te gebruiken. Het is dan wel belangrijk om duidelijke afspraken te maken omtrent de verhuur van de steiger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *