Havenmachines, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Wie er een heeft of de aankoop ervan heeft overwogen, weet dat er vaak een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Het is daarom belangrijk dat je keuze voor een havenmachine weloverwogen is. Maar je hoeft niet altijd de hoofdprijs te betalen, want er zijn namelijk genoeg manieren om wat geld te besparen bij de aankoop van een havenkraan, container spreader of railkraan. Die lees je in deze blog.

Hou rekening met de conditie van de machine

Tweedehands havenmachines zijn vaak een stuk goedkoper dan splinternieuwe exemplaren. Hou bij de aanschaf van een tweedehands havenmachine wel rekening met de staat waarin de machine verkeert. Wanneer je voor een appel en een ei een enorme kraan op de kop kan tikken, is er waarschijn iets mis. Het kan in zo’n geval wél goedkoper zijn om een nieuwe machine aan te schaffen, want het onderhoud van de tweedehands machine kan uiteindelijk duurder uitpakken. Een goede indicator van de staat van een machine is het aantal draaiuren. Dit is te vergelijken met het aantal kilometers wat een tweedehands auto heeft gereden: hoe hoger, hoe slechter de staat van de machine. 

Onderhoud van je machine

Wanneer je oude havenmachine niet meer optimaal functioneert, hoef je niet per se een nieuwe aan te schaffen. Vaak is je oude machine nog prima te gebruiken, dus kijk waar het probleem door veroorzaakt wordt, en vervang dat onderdeel of repareer het. Zo ben je een stuk goedkoper uit. Is je machine echt niet meer te redden en wil je er vanaf? Dan kan je je machine of onderdelen ervan verkopen aan een bedrijf dat havenmachines opkoopt en de onderdelen en materialen daarna recyclet. Dit is goed voor het milieu en jij verdient er ook nog eens iets aan! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *