Wanneer u werk op hoogte moet verrichten heeft u uiteraard een hulpmiddel nodig om op te staan. Een gewone ladder is hierbij vaak niet handig en bovendien gevaarlijk. Wat er dan overblijft is een steiger. Maar welke soorten steigers zijn er en wat zijn de verschillen precies? U leest er meer over in dit artikel!

De kamersteiger voor binnen

De eerste optie is een kamersteiger. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een steiger voor binnenshuis. Dit in tegenstelling tot de meeste steigers; meestal zijn steigers namelijk voor buiten. De kamersteiger is ideaal voor taken als het schilderen van muren. Het grootste verschil met een reguliere steiger is de hoogte. Doordat kamersteigers voor binnen zijn gemaakt, zijn ze een stuk lager dan de steigers die je buiten tegen huizen ziet staan.

De vouwsteiger

De tweede optie is een vouwsteiger. U kunt wederom waarschijnlijk al raden wat het kenmerk is van dit type steiger… Precies ja, hij is opvouwbaar! Een groot voordeel hiervan is dat de vouwsteiger erg gemakkelijk op te zetten en af te breken is. Ook neemt dit type steiger weinig opbergruimte in beslag wanneer hij opgevouwen is.

De staande steiger

Het derde type is een staande steiger. Ook de naam van dit type verraad het belangrijkste kenmerk eigenlijk al. De staande steiger staat vast op de grond. Meestal wordt deze dus gebruikt voor klussen die wat langer duren.

De rolsteiger; onze favoriet!

Het laatste type in tevens de meest bekende en onze favoriet; de rolsteiger. Het zal u niet verbazen dat ook dit type weer een logische naam heeft gekregen. De rolsteiger staat namelijk op wieltjes waardoor deze weg te rollen is! Een groot voordeel hiervan is dat de rolsteiger makkelijk te verplaatsen is. Moet u iets verderop verder werken, dan hoeft u de steiger niet helemaal af te breken en opnieuw op te bouwen. U rolt de steiger simpelweg naar het volgende stuk!

Waar haal je ze?

Na het lezen van dit artikel heeft u vast een beter beeld gekregen van welk type rolsteiger u nou nodig heeft. Fijn, maar nu komt de volgende stap; waar haal je ze? Op rolsteiger-kopen.be natuurlijk! Op die website vindt u namelijk een groot aanbod van zowel rolsteigers als kamersteigers en losse onderdelen daarvan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *